28 august 2007

Giv spinkontrol en chance

Tre af mine medstuderende startede under valgkampen i 2005 spinkontrol.dk - et site der havde til formål at holde øje med manipulerende spin fra partier og andre aktørers side under valgkampen. Ideen var at en række tilmeldte observatører uden partipolitisk tilhørsforhold kunne indsende "observationer" af spin som de tre redaktører så stod for at redigere og organisere. (Hvis jeg husker ret.)


Det hele endte desværre med at lukke ned inden valgkampen overhovedet kom i gang - mest af alt fordi bagmændene følte at forventningerne til deres tjeneste som en slags alvidende kontrolinstans var blevet så høje at de med deres sparsomme resourcer aldrig kunne leve op til dem.

Nu har Martin ovre på Unge Kommunikatørers blog annonceret at de er på udkig efter nogen som har mod på at tage projektet op igen i forbindelse med den valgkamp som vi mere eller mindre snart har i vente. Det kunne være en spændende udfordring.

Men hvordan undgå at det ender med at nogle få hænder sidder med alt arbejdet og ansvaret? For mig at se er det oplagt at udtænke en model hvor langt flere har mulighed for at byde ind med observationer. Som der peges på i kommentarerne til indlægget, skal det ikke være en diskussionsklub, og det skal være noget andet end den kontrol man til en vis grad kan finde frem til i en rent anarkistisk blogosfære.

Der skal klart være en markant redaktørinstans, men det kunne være interessant hvis nogen fandt på en hensigtsmæssig måde at sammentænke det med nogle af de dynamikker med input fra masserne som man bl.a. ser på tjenester som digg, del.icio.us/popular, Dell IdeaStorm.

Jeg tror i hvert fald jeg lader opfordringen gå videre til de studerende på kurset Social software som Morten og jeg startede netop i dag - et muligt eksamensprojekt?