24 maj 2006

Bogens fremtid...

The institute for the Future of the Book er et interessant projekt som jeg nyligt er stødt på - masser af interessant materiale og links om overgangen fra den trykte bog til den digitale, en fin blog om emnet osv.

For nyligt lanceredes instituttets første "networked book", en bog om computerspilsteori kaldet GAM3R 7H30RY af McKenzie Wark, forfatter til bl.a. The Hacker Manifesto. Denne netværkede bog er lagt ud i en version 1.1 som det så er meningen at folk kan kommentere på på vejen imod en (måske?) endelig version.


Det ligner for mig at se et fremragende format der tager nogle af blogformatets styrker, men også kommer ud over nogle af de problemer der er med blogs i visse sammenhænge. Blogs har ofte det problem at de bliver for lineære, og at kommentarer bare ligger i en lang række efter hvert indlæg. De kan mange gange opleves som lidt for flygtige og uden egentligt holdepunkt (noget som selvfølgelig også i nogle sammenhænge kan være fordelagtigt). På dette websted har man i langt højere grad en form for fast holdepunkt hele vejen igennem, et holdepunkt der vel at mærke er yderst modellerbart.

Links to this post:

Opret et link

<< Home