29 april 2007

K-forums lille parallel-blogosfære?

Jeg har sat min blogs rss-feed til min K-profil og synes på mange måder det er en oplagt funktion at have på en netværkstjeneste. Et dynamisk element på profilen, og en valgfrihed i forhold til om man vil blogge direkte fra sin K-profil eller et andet sted fra.

Men der er som jeg ser det nogle problemer med K-profils blogunivers - som jeg lige vil pege på nu jeg er herinde...
  • Hvorfor skal der oprettes et nyt permalink med ny mulighed for at kommentere for hvert indlæg? Ville det ikke give mere mening at vise indlæggenes indhold inde på profilsiden og så linke videre til den oprindelige blog hvis man vil se kommentarer eller kommentere? Lidt som det fungerer i en rss-læser?
  • Hvorfor kan jeg tilsyneladende ikke abonnere på K-profil-blogs? Eller er det mig der er blind? Skal jeg virkelig klikke ind på de enkelte K-profil-blogs for at se om der er kommet nyt?
  • Jeg kan hverken finde søgefunktion eller nøgleord eller arkiv eller ret meget anden hjælp til navigationen rundt på og mellem de forskellige blogs derinde. Jeg mangler nogle flere og mere indholdsbaserede indgange end "seneste blogindlæg", "mest læste", eller "mest kommenterede".


Det er lidt som om K-forum forsøger at hive folk ind og så bare beholde dem derinde - at de forsøger at skabe deres egen lille parallel-blogosfære, som helst skal kunne fungere uafhængigt af webben og blogosfæren i øvrigt. Er det startproblemer eller strategi? Jeg håber i hvert fald det bliver bedre.